A hűsítőket az Ariete 634 Party Time Softy Ice Cream fagylaltgép segítségével is előállíthatja.
Hozzávalók
- 3 dl tejszín
- 15 dkg csokoládé
- 4 közepes tojás sárgája
- 15 dkg porcukor
Elkészítés
A tejszín 2/3-át félre tesszük. A maradékhoz hozzá adjuk a reszelt csokoládét, majd lassú tűzön, szigorún gőz fölött olvasztjuk. A még fel nem használt tejszínhez hozzá keverjük a 4 tojás sárgáját, és a kimért porcukrot is. Ezt is gőz fölé helyezzük, majd óvatosan hozzá adagoljuk a már készre főzött tejszínes csokoládét. Habverővel, vagy konyhai robotgép segítségével folyamatosan kevergetjük, amíg besűrűsödik. A csomómentes csokoládé masszát egy fagylaltgép segítségével tovább keverjük, amíg eléri a kívánt állagot. Amint a gép lehűtötte a fagylaltot, már tálalhatjuk is. Hagyományos mézes tölcsérrel, friss gyümölcsökkel is kínálhatjuk. Mogyoróval, mandulával vagy dióval díszítsük!
Jó étvágyat!