Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Csokis, kávés forró csoki

Csokis, kávés forró csoki
Egy csodás likőr, sütemény vagy forró csoki elkészítéséhez is szüksége lehet egy megbízható kávéfőző berendezésre!

Nivona kávéfőzőOtthoni használatra javasoljuk a Nivona NICR-646 Caferomatica automata kávéfőzőink egyikét!

 

Hozzávalók

  • 2 bögre tej
  • 1 evőkanál méz
  • 4 teáskanál kakaópor
  • tejcsokoládé és étcsokoládé  
  • 2 evőkanál feketekávé
  • fél vanília rúd
  • egy csipet só


Elkészítés

Egy bögre tejben félre tesszük pihenni a vanília rudat, hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. A maradék tejben gőz fölött megolvasztjuk a tej-és étcsokoládét. Ha elkészült, a masszához hozzá dolgozzuk a mézet, a kakaóport, és a sót. Egy kávéfőző segítségével kellemes pörkölésű kávét főzünk, amiből aztán 2 evőkanállal hozzáadunk a masszához a vaníliarúddal és a maradék tejjel együtt.  Ezután összemelegítjük a hozzávalókat, de szigorúan csak gőz fölött! A forró csokit teasüteménnyel, friss gyümölcsökkel tálaljuk.
 

Egészségünkre!