Otthoni használatra javasoljuk a Nivona NICR-646 Caferomatica automata kávéfőzőink egyikét!
Hozzávalók
- 2 bögre tej
- 1 evőkanál méz
- 4 teáskanál kakaópor
- tejcsokoládé és étcsokoládé
- 2 evőkanál feketekávé
- fél vanília rúd
- egy csipet só
Elkészítés
Egy bögre tejben félre tesszük pihenni a vanília rudat, hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. A maradék tejben gőz fölött megolvasztjuk a tej-és étcsokoládét. Ha elkészült, a masszához hozzá dolgozzuk a mézet, a kakaóport, és a sót. Egy kávéfőző segítségével kellemes pörkölésű kávét főzünk, amiből aztán 2 evőkanállal hozzáadunk a masszához a vaníliarúddal és a maradék tejjel együtt. Ezután összemelegítjük a hozzávalókat, de szigorúan csak gőz fölött! A forró csokit teasüteménnyel, friss gyümölcsökkel tálaljuk.
Egészségünkre!