Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Piadina receptek Vintage kenyérpirítóval

Piadina receptek Vintage kenyérpirítóval

Olyan reggelire vágysz, ami nem a megszokott?!

Ráadásul gyorsan elkészül, könnyen csomagolható akár reggelire akár ebédre és még finom is?!

Mutatunk neked 3 receptet, melyre ez mind igaz, és semmi másra nincs szükséged hozzá, csak az Ariete Vintage kenyérpirítójára. Legyen az akár a két szelet vagy a négy szelet pirítására alkalmas készülék. 

Receptjeink végén egy videót is talál a piadinák elkészítéséről!

Toszkán piadina:

Hozzávalók: 

  • 1 evőkanál csicseriborsó püré
  • 3 szelet finocchiona
  • 3  darab articsóka olajban
  • 3 szelet félig fűszerezett pecorino

Elkészítés: 

Vágjunk be egy piadinát úgy, hogy a közepétől a széle felé haladjunk. A toszkán változatnál a bevágástól balra kenjük a csicseriborsópürét, közvetlenül fölé szórjuk a finocchionát, majd jobbra az articsókát, alulra pedig a pecorinót helyezzük. 

Hajtsuk a piadina egyik ízét a másikra, az óramutató járásával megegyezően. Majd helyezzük az összehajtott piadinánkat a kenyérpirító nyílásába, és pirítsuk 4-es fokozaton míg, a kívánt pirítást el nem érjük.

Forrón tálalva fogyasszuk!

 

'Ceasar salátás' piadina:

Hozzávalók:

  • 1 szelet csíkokra vágott grillezett csirkemell
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 saláta levél
  • Parmezán pehely

Elkészítés:

Vágjunk be egy piadinát úgy, hogy a közepétől a széle felé haladjunk. A ceasar saláta változatnál a bevágástól balra kenjük a mustárt, közvetlenül fölé a csíkokra vágott csirkemellet helyezzük, majd jobbra a parmezánt, alulra pedig a salátalevelet tesszük. 

Hajtsuk a piadina egyik ízét a másikra, az óramutató járásával megegyezően. Majd helyezzük az összehajtott piadinánkat a kenyérpirító nyílásába, és pirítsuk 4-es fokozaton míg, a kívánt pirítást el nem érjük.

Forrón tálalva fogyasszuk! :)

 

Édes piadina:

Hozzávalók:

  • ¼ alma vékonyra szeletelve
  • 1 evőkanál mandulakrém
  • 1 teáskanál tetszés szerinti lekvár
  • 1 teáskanál krémsajt
  • cukor ízlés szerint
  • fahéj ízlés szerint

Elkészítés:

Vágjunk be egy piadinát úgy, hogy a közepétől a széle felé haladjunk. Az édes változatnál a bevágástól balra kenjük a krémsajtot, közvetlenül fölé szórjuk a cukor és fahéj keverékét, majd jobbra a vékonyra szeletelt alma kerül, alulra pedig a mandulakrém, és a lekvár keveréke. 

Hajtsuk a piadina egyik ízét a másikra, az óramutató járásával megegyezően. Majd helyezzük az összehajtott piadinánkat a kenyérpirító nyílásába, és pirítsuk 4-es fokozaton míg, a kívánt pirítást el nem érjük.

Forrón tálalva fogyasszuk!