Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szilvás sütemény recept Ariete konyhagéphez

Szilvás sütemény recept Ariete konyhagéphez

A kevert sütemény igazi nyári desszert, ami nagyon népszerű, és rengeteg változatban létezik.  A szezonális gyümölcs tökéletes választás ehhez a süteményhez. Így mindig friss alapanyagokkal és változatosan elkészíthető. Nyár végén érik a szilva, a szőlő és a barack, így ezeknek a gyümölcsöknek a felhasználásával hoztunk egy tökéletes süteményreceptet. Természetesen bármilyen gyümölccsel lehet helyettesíteni a receptben találhatókat, legyen az akár fagyasztott, vagy kompót.

 

Hozzávalók egy 30x20 cm-es tepsihez

Elkészítési idő: 45-55 perc

 

Hozzávalók

Az alaphoz:

  • 130 g liszt
  •  80 g teljes kiőrlésű liszt
  •  60 g mogyoróliszt
  •    8 g sütőpor
  •  60 g szobahőmérsékletű vaj
  •  20 g barna cukor
  •    2 db tojás
  •  egy citrom héja
  •  egy csipet só

 

A töltelékhez:

  • 2 db nektarin
  • 3 db piros szilva
  • 1 fürt szőlő

 

Díszítéshez:

  • porcukor

 

Miután minden hozzávalót előkészítettünk helyezzük be a Moderna konyhagépünkbe a habverő keverő szárat.  A keverőtálba öntsük bele a szobahőmérsékletű vajat, és a cukrot. A két hozzávalót keverjük, míg habos és sima nem lesz. Majd adjunk hozzá egyenként a tojásokat, és dolgozzuk tovább a masszát.

Ha a masszában elkevertük a tojásokat tegyük bele a citrom héját, sót, élesztőt és a lisztet. Itt a konyhagépünk keverőszárát cseréljük ki a krémkeverőre. Ha beletettük az összes hozzávalót és lecseréltük a keverőszárat is, dolgozzuk jó alaposan össze a hozzávalókat míg sűrű nem lesz.

Míg a konyhagépünk dolgozik, béleljük ki a tepsit sütőpapírral. Majd a kész a masszát öntsük a sütőpapírral kibélelt tepsibe.

A gyümölcsöket egyenlő szeletekre vágjuk, és egymás után legyezőszerűen a massza tetejére helyezzük. A gyümölcsökkel bármilyen tetszőleges formát is kialakíthatunk.

Ha a gyümölcsök is felkerültek a massza tetejére 200°C-on kb 35-40 percig sütjük, míg szépen megpirul a tészta, és karamellizálódnak a gyümölcsök.

Sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk, és megszórjuk porcukorral.

 

Buon apetito! :-)