Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Házi, töltött tortellini

Házi, töltött tortellini
Készítse el receptjeinket, alkalmazza a praktikus tésztakészítők egyikét!

tésztakészítő gépFőételekhez javasoljuk az Ariete 1591 Pastamatic tésztakészítő berendezésünket!

 

Hozzávalók

  • fél kg liszt
  • 4 közepes tojás
  • só, ízlés szerint


A töltelékhez

  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1 közepes hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olíva olaj
  • egy csipet oregano
  • só és bors

 

A ragasztáshoz

  • víz

 

Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit. Egy nagyobb, lisztezett edényben, letakarva pihentessük. Kezdjük el a töltelék összeállítását. Az apróra vágott hagymát kevés olíva olajon pirítsuk, majd adjuk hozzá a gomba szeleteket is. Oreganoval, kevés sóval és borssal fűszerezzük. Amint a gomba megpuhult, reszeljük rá a fokhagymát is és vegyük le a tűzről. A tésztát egy tésztakészítő segítségével formázzuk. Célszerű olyan fejjel dolgoznunk, ami szélesebb tészta csíkokat eredményez. Kisebb téglalapokra vágjuk a tortelliniket, majd egyesével elhelyezzük rajtuk a gombás tölteléket. Az összeillesztésnél használjunk vizet, kenjük meg a tészta szélét, nyomkodjuk össze, hogy a töltelék a helyén maradhasson. Forrásban lévő sós vízben 10 percig főzzük. Friss zöldségekkel tálaljuk.

Jó étvágyat!