Főételekhez javasoljuk az Ariete 1591 Pastamatic tésztakészítő berendezésünket!
Hozzávalók
- fél kg liszt
- 4 közepes tojás
- só, ízlés szerint
A töltelékhez
- 50 dkg csiperkegomba
- 1 közepes hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olíva olaj
- egy csipet oregano
- só és bors
A ragasztáshoz
- víz
Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit. Egy nagyobb, lisztezett edényben, letakarva pihentessük. Kezdjük el a töltelék összeállítását. Az apróra vágott hagymát kevés olíva olajon pirítsuk, majd adjuk hozzá a gomba szeleteket is. Oreganoval, kevés sóval és borssal fűszerezzük. Amint a gomba megpuhult, reszeljük rá a fokhagymát is és vegyük le a tűzről. A tésztát egy tésztakészítő segítségével formázzuk. Célszerű olyan fejjel dolgoznunk, ami szélesebb tészta csíkokat eredményez. Kisebb téglalapokra vágjuk a tortelliniket, majd egyesével elhelyezzük rajtuk a gombás tölteléket. Az összeillesztésnél használjunk vizet, kenjük meg a tészta szélét, nyomkodjuk össze, hogy a töltelék a helyén maradhasson. Forrásban lévő sós vízben 10 percig főzzük. Friss zöldségekkel tálaljuk.
Jó étvágyat!