Hozzávalók egy 30x20 cm-es tepsihez
Elkészítési idő: 45-55 perc
Hozzávalók
Az alaphoz:
- 130 g liszt
- 80 g teljes kiőrlésű liszt
- 60 g mogyoróliszt
- 8 g sütőpor
- 60 g szobahőmérsékletű vaj
- 20 g barna cukor
- 2 db tojás
- egy citrom héja
- egy csipet só
A töltelékhez:
- 2 db nektarin
- 3 db piros szilva
- 1 fürt szőlő
Díszítéshez:
- porcukor
Miután minden hozzávalót előkészítettünk helyezzük be a Moderna konyhagépünkbe a habverő keverő szárat. A keverőtálba öntsük bele a szobahőmérsékletű vajat, és a cukrot. A két hozzávalót keverjük, míg habos és sima nem lesz. Majd adjunk hozzá egyenként a tojásokat, és dolgozzuk tovább a masszát.
Ha a masszában elkevertük a tojásokat tegyük bele a citrom héját, sót, élesztőt és a lisztet. Itt a konyhagépünk keverőszárát cseréljük ki a krémkeverőre. Ha beletettük az összes hozzávalót és lecseréltük a keverőszárat is, dolgozzuk jó alaposan össze a hozzávalókat míg sűrű nem lesz.
Míg a konyhagépünk dolgozik, béleljük ki a tepsit sütőpapírral. Majd a kész a masszát öntsük a sütőpapírral kibélelt tepsibe.
A gyümölcsöket egyenlő szeletekre vágjuk, és egymás után legyezőszerűen a massza tetejére helyezzük. A gyümölcsökkel bármilyen tetszőleges formát is kialakíthatunk.
Ha a gyümölcsök is felkerültek a massza tetejére 200°C-on kb 35-40 percig sütjük, míg szépen megpirul a tészta, és karamellizálódnak a gyümölcsök.
Sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk, és megszórjuk porcukorral.
Buon apetito! :-)